Log In  
Follow
benhmedia
Follow

Hey!

I discovered PICO-8 about a month ago and am blown away with what everybody has created, so I got a RG351V device to play them better. I'm no tech wiz - I don't even know coding - so I had to teach myself a couple things in order to get the recommended firmware (351ELEC) running on the device.

I was having such a great time playing a few P8 games on my RG351V, and then I started up the game PICOWARE. I'd start the game's cutscene, and then after that...a command line popped up that essentially froze my system. So I had to hard restart. And then I tried playing the game again, but the command line came back up after the cutscene. Now PICO-8 won't boot up at all - not for Splore, and not for any cart file. Here are all the things I’ve tried in order to get PICO-8 working again:

  • remove the PICO-8 files from my SD card, then put them back in again.

  • delete any PICO-8 files that I didn’t initially add; files that the system had to create.

  • re-flash 351ELEC on my smaller card and then re-install PICO-8 from there.

All of these things I have tried, yet I still get the red screen pictured below. I even took a screenshot of my mac with the failed bootup in text form. Again, I'm not a coder, which is why I'm bringing it here. Everything else about the system still works, thankfully, but I'd love to continue playing P8 games too! Any help would be appreciated. Thank you so much!

P#95055 2021-07-19 03:56 ( Edited 2021-07-19 04:01)

Follow Lexaloffle:        
Generated 2021-09-22 01:52:23 | 0.071s | Q:6