Log In  

I am on Ubuntu Studio 11.04 (AMD64) and I have been unable to run Voxatron without a crash immediately on getting to the main menu selection screen, looks like some sort of ALSA bug, dunno what exactly:

$ gdb /opt/voxatron/vox
...
(gdb) run
Starting program: /opt/voxatron/vox
[Thread debugging using libthread_db enabled]
[New Thread 0xf5bdeb70 (LWP 11461)]
[New Thread 0xf43d2b70 (LWP 11462)]

Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
[Switching to Thread 0xf43d2b70 (LWP 11462)]
0x0809e370 in update_mix_channel ()
(gdb) quit

$ cat ~/.lexaloffle/Voxatron/config.txt
video_mode 1024 768 32
windowed 1
force_32 1
sound 0
go_easy 0
sound_volume 256
music_volume 256
mix_buffer_size 1024
windib 0
opengl_blit 0
show_fps 0
large_window 0
version V0.1.4
ff_version 2
dummy 0
current_player 1
path
super_sample 0
soft_shadows 1
control_type 0

// controls setup

//keys
control_dat 0 0 0 1 276 0 1 97 0 0 0 0
control_dat 0 0 1 1 275 0 1 100 0 0 0 0
control_dat 0 0 2 1 273 0 1 119 0 0 0 0
control_dat 0 0 3 1 274 0 1 115 0 0 0 0
control_dat 0 0 4 1 120 0 1 118 0 0 0 0
control_dat 0 0 5 1 122 0 1 99 0 1 32 0
control_dat 0 0 6 1 106 0 1 260 0 0 0 0
control_dat 0 0 7 1 108 0 1 262 0 0 0 0
control_dat 0 0 8 1 105 0 1 264 0 0 0 0
control_dat 0 0 9 1 107 0 1 258 0 1 261 0

//keys + mouse
control_dat 0 1 0 1 97 0 0 0 0 0 0 0
control_dat 0 1 1 1 100 0 0 0 0 0 0 0
control_dat 0 1 2 1 119 0 0 0 0 0 0 0
control_dat 0 1 3 1 115 0 0 0 0 0 0 0
control_dat 0 1 4 2 0 0 0 0 0 0 0 0
control_dat 0 1 5 2 1 0 1 32 0 1 304 0
control_dat 0 1 6 2 6 0 0 0 0 0 0 0
control_dat 0 1 7 2 7 0 0 0 0 0 0 0
control_dat 0 1 8 2 8 0 0 0 0 0 0 0
control_dat 0 1 9 2 9 0 0 0 0 0 0 0

//joystick
control_dat 0 2 0 4 0 0 0 0 0 0 0 0
control_dat 0 2 1 4 1 0 0 0 0 0 0 0
control_dat 0 2 2 4 2 0 0 0 0 0 0 0
control_dat 0 2 3 4 3 0 0 0 0 0 0 0
control_dat 0 2 4 3 1 0 3 2 0 0 0 0
control_dat 0 2 5 3 0 0 3 3 0 0 0 0
control_dat 0 2 6 4 0 0 0 0 0 0 0 0
control_dat 0 2 7 4 1 0 0 0 0 0 0 0
control_dat 0 2 8 4 2 0 0 0 0 0 0 0
control_dat 0 2 9 4 3 0 0 0 0 0 0 0

Is there something I can do to turn off/disable sound, or some workaround to use something other than ALSA? I'm normally using Jack, with ALSA compatability set up .. normally works fine, but not in this case.

P#4148 2011-11-12 16:57 ( Edited 2011-11-13 01:35)

:: noxein

I'm not have idea, But test with Pulse Audio, thats is my favorite and Works fine.

PD: You have Jack and ALSA compatibily with 32Bits? It is possible that the problem is this.

P#4162 2011-11-12 19:18 ( Edited 2011-11-13 00:18)
:: zep

Try updating to v0.1.6 (You can get a link from the Humble games page you were emailed) -- we changed the installers so that my custom version of the SDL library is not used by default. Alternatively, you could try opening the game's folder and running vox directly (instead of using the vox-run script).

P#4168 2011-11-12 20:35 ( Edited 2011-11-13 01:35)

[Please log in to post a comment]

About | Contact | Updates | Terms of Use
Follow Lexaloffle:        
Generated 2019-11-13 06:32 | 0.022s | 2097k | Q:20